Design by Dante WebExpressions  

 

Home-eng

Voorbeelden van projecten in ontwikkelingslanden zijn:

 

2010  Kenia/Uganda

Evaluatie van 4 projecten op het gebied van ontwikkelings-samenwerking, zowel financieel als organisatorisch gericht op de vraag of de projecten effectief en efficiënt worden uitgevoerd.

 

2009 Kyrgyzstan

Evaluatie van 4 projecten, zowel financieel als organisatorisch gericht op de vraag of de projecten effectief en efficiënt worden uitgevoerd.

 

2009 Tanzania

Ondersteuning van het Tanzania Institute of Accountancy in Dar es Salaam bij het opzetten van een afdeling voor consultancy-activiteiten alsmede het ontwikkelen van een businessplan en het trainen van betrokken medewerkers.

 

2008 Tanzania

Evaluatie van 3 samenwerkingsprojecten van Nederlandse gemeenten met districten in Tanzania, onder andere beoordelend de toepassing van Epicor, de verslaglegging, de betrokkenheid van villages en wards etc.

 

2007-2011 Indonesië

Binnen een reorganisatieproject van Suyah Kuala University in Banda Aceh, verantwoordelijk voor de onderdelen Financial Management en Internal Audit.

 

2007 Tanzania

Ondersteuning van het IRDP(Dodoma) bij het maken van een curriculum voor een batchelor programma op het gebied van rural development finance and investment planning.

 

2006 Pakistan

Onderzoek naar de mogelijke opzet van een systeem voor studiefinanciering door de International Finance Corporation (Wereldbank).

 

2002 Madagaskar

Financiële en organisatorische doorlichting van het zendstation van Radio Nederland Wereldomroep in Antananarivo.

 

2002 Indonesië

Opzet van een cursus ‘maken van een bedrijfsplan’ voor universiteiten ten behoeve van de verzelfstandiging van universiteiten t.o.v. het Ministerie van Hoger Onderwijs.

 

2001 Tsjechië

Vereniging van Tsjechische gemeenten; opzet van een cursus herkenning en voorkoming van fraude.

 

2001 Zuid Afrika

Doorlichting van SALGA, de South African Local Government Association in opdracht van SALGA en VNG International.

 

2000 Mozambique

Ondersteuning van de Universidade Eduarde Mondlane in Maputo.

 

1999-2003 Zuid Afrika

Reorganisatie van Technikon Northern Gauteng in Soshangove bij Pretoria, een Technikon met 10.500 zwarte studenten. Verantwoordelijk voor het invoeren van een business planning model en voor de administratieve stroomlijning.